torsdag 30 oktober 2008

Fasen va kul det är mitt i allt negativt.


Trots hot om uppsägning från jobbet, det är 40 tjänster varslade av våra nya ägare. Ingen vet säkert om de får vara kvar. Trots detta känner jag just nu att jag är både kreativ och handlingskraftig.


Handlingskraftig för att jag äntligen kommit över spärren att röra på mig, att oftast äta nyttigare och det tar inte emot. Herr Latmask har fått ge vika för Herr Thobbe Friskare...


Har ju simmat i 3 veckor, men varit på badhuset 4 gånger. Första gången simmade jag 100 meter, andra 300 meter, tredje inte alls och nu i tisdags vart det 400 meter. Har ju antagit en utmaning av min simkompis Chrille att jag ska klara 1.000 meter innan årsskiftet. Får väl ta till min envishet, precis som han gör, så jag kommer dit. :-)


Kreativ är jag i mitt intresse för att skriva. Fick syn på en sajt som heter http://www.forfattarkortleken.se/. Där köpte jag en kortlek med 52 olika deviser, tips, citat osv för att ha något att skriva om. Börjar med att sätta mig ner med ett block i handen, djupandas för att jag ska ha kontakt med mig själv. Sitter så några minuter, sen tar jag ett kort ur kortleken sätter på timern samtidigt som jag vänder kortet. Under 3 minuter skriver jag ner något utan att jag tänker eller värderar. Låter bara pennan flyta fram över papperet av sig själv.


Det är en härlig känsla att släppa tankarna på vad jag skriver. Nu har jag bara gjort detta två gånger. Igår var första och då stod det på kortet: Tiggarens ädelsten. Idag stod det Han med sidentyget. Ska bli väldigt spännande att se vad som händer i mitt övriga skrivande av detta. Jag håller ju på att skriva om mitt liv också.


Gud va livet är härligt ändå.

måndag 27 oktober 2008

Vilken vecka...

Simningen blev det inget av med i tisdags, kände mig snorig och hängig så det blev bara bubbelpool. Men jag var där i alla fall, vilket är en bedrift i sig att jag trotsade lusten att bara utebli. Ett steg i rätt riktning och ett nederlag för den inneboende latmasken i mig.

Sen har företaget jag jobbar hos blivit sålda och samtidigt har de nya ägarna varslat 40 tjänster om uppsägning. Vilka det blir, vet vi inte ännu...

Känns inte allt för muntert att som outbildad 55 åring riskera bli arbetslös. Men jag försöker att inte ta ut något i förskott eftersom jag inte vet om JAG blir uppsagd ännu.

I lördags, tog jag min oro och använde den energin till att påbörja min ommöblering av lägenheten så den blir mysigare. Köket är i stort sett klart nu. Återstår bara att fixa vardagsrummet. Lite jobbigare att vända hela rummet tvärtom, med säng, bokhyllor, soffor, fåtöljer, bord osv. Men det ska nog bli bra när det är klart. Man får utnyttja de stackars 37 kvm jag har till förfogande totalt.

Ha en skön vecka alla där ute och kom ihåg ni alla är värdefulla för någon annan i omgivningen.
 

tisdag 7 oktober 2008

Impad, 2 gånger redan...

Tänk, lata feta Thobbe har kommit igång att simma...

Idag var det andra gången på en vecka som jag simmat. Första gången var jag ensam som gick dit, ja det var fullt i badhuset, men ingen som följde mig.

I dag följde min kompis Chrille med. Jag trodde att jag simmat 200 meter förra veckan, det visade sig vara 100 meter bara. Mitt ögonmått är inte det bästa, så jag var övertygad om att bassängen var 50 meter, men tyvärr den är bara 25..... :-(

Nåväl jag simmade i alla fall 300 meter idag och det var ju en förbättring med 300 procent!!!!!
Hur långt Chrille simmade ska vi prata tyst om tycker jag... Jag menar att vara envis som synden är inte lämpligt alla gånger. Men kanske i det här sammanhanget. Pojkvaskern simmade 1.000 meter redan första gången han simmar på flera år. Som tur är, känner jag inget behov av att tävla mot honom, inte mer än att jag sa att innan vintern är slut, ska jag vara lika envis och simma så långt också... Är dock övertygad om att det blir tidigare än så....

Bra jobbat Thobbe, att du kommit igång att röra på dig...