måndag 28 september 2009

Höstfunderingar....

Nu är den äntligen här, hösten med allt vad det innebär av tankar, funderingar, känslor och vårt förhållningssätt till vår egen person.

Älskar höstens varma kaskad av underbara färger som naturen bjuder på. I år har det varit lite underligt dock, för allt är försenat i naturen, hörde jag på TV här om dagen. Men det är inte desto mindre mindre njutbart för det.

Hösten är tyvärr också en tid då väldigt många känner av depressioner och nedstämdhet.
Undertecknad tillhör den skaran också. Dock har det inte slagit till så hårt i år. Tack och lov. Det vill jag tacka mig själv för! Kan hantera min depp på ett bra sätt, känner när det är på gång, låter den komma, pratar med den och säger något om att du får komma fram en stund, men du får inte ta överhanden över mitt liv. Låter kanske flummigt för den som inte försökt det hela, men jag kan lova att det funkar. Det handlar om att man "lurar" hjärnan och egot att tro att de är de som bestämmer, medan det i själva verket är d
in egen inställning som bestämmer. Det är ett aktivt val man kan göra. Antingen låter man sig dras med i deppen med allt vad det innebär eller så tar man kontrollen och accepterar att den finns men att det får räcka med det. Vi har så mycket kraft inom oss som vi låter bli att ta vara på, men som vi kan lära oss att använda.

Sedan jag lärde mig Reiki har jag ändrat inställning i mångt och mycket, framför allt när det gäller mig själv. Logiska sidan av mig har vetat massor om mig själv, saker som givetvis är självklara. MEN vi har ju en annan sida i oss också som kräver sitt och det är den känslomässiga sidan. Om dessa två inte pratar samma språk, eller ens försöker samarbeta, blir det obalans och denna obalans kan göra dig deppig, nervös, slö, orkeslös, mottaglig för infektioner osv osv.
Där har jag min räddning, nämligen Reiki. Dock har jag slarvat mycket med den på sen
are tid, men nu under helgen har jag insett att det är mitt jobb och skyldighet mot mitt måe
nde att sätta igång igen. Vet ju (logiskt) att den fixar till obalansen i kroppen. Känslomässigt förstår jag ju också att den behövs och därför har jag satt igång igen...

Så det är bara att njuta av det vackra vi har omkring oss, vare sig det är höst eller nån annan årstid. Njut av din egen person, du är ju helt UNIK. Det finns inte en enda till i världen som är som DU. Det är väl nåt att vara stolt över eller hur?



söndag 6 september 2009

Dessa datorer...


Så har jag råkat ut för det som jag hört andra gjort nångång. En datorkrasch!
I början av veckan tänkte jag på att jag borde säkerhetskopiera mina dokument och bilder, men sköt det framför mig...

Det var ett tag sen jag gjorde det så nu är massor av fina bilder jag tagit i sommar, helt borta, liksom några alster jag producerat i skriftlig form. Det var en mindre rolig läxa minsann.

Är glad att jag kunde återställa datorn i alla fall, utan att behöva lämna in den. Visserligen funkar inte produktnyckeln till Office som behövs för att aktivera det. Hoppas att HP kan hjälpa mig med detta, annars kan jag bara logga in på office 15 gånger till. Det vore trist att behöva köpa en ny licens, när det finns en som följde med datorn.

Sitter just nu och lägger in bilder, jag tog på jobbet i fredags inför vår kick-off. Jag var dock inte med på tillställningen, men det var kul att se alla som klädde ut sig till Hippies, vilket var temat för kvällen.
Det var så kul att se vuxna människor bli som barn på nytt när de fick leka lite. :-)

Annars har helgen varit bara lugn och fridsam. Var ute på promenad i går och gick upp till Råsunda och gamla Filmstaden. Kul att se de gamla husen där alla stora stjärnor varit. Nån gång ska jag gå på nån visning där också. Vackra byggnader är det hur som helst och hoppas mina bilder blev bra som jag tog.