tisdag 23 december 2008

EN RIKTIGT GOD JUL TILL ER ALLA, önskar jag med lite poesi...

Farmor njuter av julens atmosfär,
alla är samlade, gammal som kär.
Mor står och rör vid spisen,
far är ute och sätter på...

...kaffet i köket, julfika snart,
i stugan det pysslas i rasande fart.
Ute i kylan är drivan djup,
farfar vill gärna ta sig en...

...promenad i det vita vinterland,
utanför fönstrets rimfrostrand.
Fler gäster det kommer in i husets sal,
alla är här för de har inget...

...emot att här fira sin jul,
barnen leker och haver så kul.
Och Benjamin syrsa har sjungit så sävligt,
men alla tycker att det låter för...

...resten, säger mor, är julmaten klar,
och far bjuder brännvin till envar.
-Här finns till alla hörs hans dova stämma,
på landet bränner vi nämligen...

...inte upp alla sopor, vi källsorterar,
och spar pengar till det som vi konsumerar.
Efter maten måste mätta morfar deklarera,
-Jag måste faktiskt gå ut och...

...köpa en tidning, vänta ni här,
jag kommer tillbaka om en stund sisådär.
Och snart kommer tomten och delar ut gåver,
i soffan sitter gamla mormor och...

...nynnar på julevisor med mera.
Kvällen är slut, den har varit så kul,
och jag önskar er alla en riktigt God Jul!!!

söndag 21 december 2008

Tänk så det kan gå ändå...

Igår lördag skulle jag fixa skinkan och leverpastej, men jag tog mig inte ur soffan. Den höll mig i ett järngrepp tillsammans med datorn. Det blev en dag fylld av sociala cyberkontakter. Det bästa att jag inte kände det minsta dåligt samvete över detta. Vet ju att saker ordnar sig i slutändan bara man våga ha tillit till det hela. Gick dock ut på en timmes promenad, så lite nyttig var jag allt. :-)

Idag har jag tydligen haft energi för 7. Hade bestämt med en god vän att hänga med på en mässa i en katolsk kyrka. Det skulle bli spännande med tanke på att jag gått ur svenska kyrkan på grund av deras trånga syn mot oliktänkande, deras kvinnosyn och allt deras prat om domedagen, straff och bot för alla synder man begått här på jorden.

Genom min syn på reinkarnation och liv efter detta, var det ett rätt så naturligt val att välja LKK, Liberala Katolska Kyrkan. (www.lkk.se) 

I början var satt jag och väntade på att prästen Jonas skulle säga något om synd och straff, men jag väntade förgäves på något i den vägen. Här är det inget tal om vad man ska tro på eller rätta sig efter. Här pratar man om att man ska tro, som min vän Fredrik sa.

I lokalen fanns det bara den kärlek, som jag lärt mig att Gud står för och positiva energier som strömmade mot en hela tiden. Här är besökarna delaktig i mässan på ett mer påtagligt sätt, man ska stå upp, man ska knäböja, man ska sitta och man ska göra korstecknet lite nu och då. Sen sjunger man mycket även som församling, inte bara prästen.

Mitt intryck blev en varm, kärleksfull och inspirerande mässa som fick mig att känna mig upplyft. Vill inte direkt säga att jag känner mig frälst, men mer upplyst än innan jag gick dit i alla fall. Är glad för att jag gick dit idag. Tack till Fredrik som tipsade mig om detta.

Sen när jag kom hem, åkte en julskiva på i stereon och skinkan åkte in i ugnen liksom leverpastejsmeten så nu är min jul på väg att bli så där som jag vill att den ska vara. Dessutom ska jag för första gången på många herrans år, ha middagsgäster på julbord under mellandagarna. Det ser jag fram emot liksom de många lediga dagarna som ska fyllas av vila och avkoppling för min del. Det kan behövas efter denna turbulenta höst med uppsägningar på jobbet och så. Nu är det klart sägs det.

Om jag inte skriver nåt mer innan jul, vill jag från hela mitt hjärta ger er alla en  önskan om en fridfull, avkopplande och inspirerande julhelg.

Stora julekramen till er alla

fredag 5 december 2008

Det blir jul i år också...

... pepparkaksdegen är gjord ikväll. I mitt hem blir det ingen riktig jul om inte jag bakar pepparkakor med egentillverkad deg. I morgon blir ett kavlande och gräddande i 6-8 timmar. Lovar att jag kommer att svära en del, det brukar jag göra. Bestämmer mig för att nästa år köper jag färdiga pepparkakor, fast jag vet redan att det kommer jag inte att göra. :-)

Som sagt ingen jul om jag inte kännt doften av pepparkaksbaket i min lägenhet. De flesta av kakorna blir uppätna av mina kollegor, lite av en tradition detta.

I år har jag även planer på att göra leverpastej. Det har jag gjort några år tidigare och det är lite extra gott när man vet att man själv fixat den. Smakar helt klart mera och godare med hemlagat. Kanske lägger jag in egen sill också...

Ha en underbart skön andra advent alla ni som läser min blogg.
Kram

tisdag 2 december 2008

Voine voine vilken dag....

Hade semester förra veckan och när jag kom tillbaka igår, var det betydligt mer att göra än det varit på några veckor nu. Det är jättekul förståss, men ovant. Trodde nog att det var för att jag varit borta som det hopat sig lite, men det var det inte. Telefonerna ringde hela tiden, mailen strömmade in osv osv. Idag har det fortsatt på samma sätt.

Nåväl, skulle gå och simma med Chrille ikväll efter jobbet. Tänkte att jag skulle ta ett par småärenden på vägen till Eriksdalsbadet. Men va tusan, det regnade och blåste och fullt med folk överallt. Gick in på Emaeus vid Slussen för att kolla efter en rund julduk till matbordet. Där inne var det fullt med folk och jag kände bara paniken strömma över mig så jag tog mig ut så fort som möjligt. Sen SMSade Chrille att han kunde börja simma tidigare så det var liksom bara att pinna iväg mot Skanstull. Hungern gjorde sig påminnd så det blev en tunnbrödsrulle för att stilla känslan av svält. Blodsockernivån var långt nere och darrningarna tog överhand...

Köpte min korv, stoppade ner vattenflaskan i ryggan och gick från korvkiosken, över Ringvägen till Åhlens där jag skulle möte Chrille. När vi sågs, kom jag på att jag inte hade mina handskar. Kryssa mellan bilarna över till andra sidan gatan fram till korvkiosken och som tur var fanns handskarna inlämnade där. De kostade mig 300 kr för knappa 2 veckor sen.

Vi kom fram till entren till badet, då skulle jag ta fram mitt badkort, som jag såg i ryggan i morse. Men var fanns det nu? Rotade bland tuggummipaket (reklampaket som Chrille skulle få) CD-skiva och plånbok. Badkortet fanns inte. Började systematiskt plocka ur allt och se där, det fanns ju mitt framför näsan på mig.

I omklädningsrummet började jakten på skåp. Vi hittade skåp längst in i lokalen. Tog fram tuggummina och CD skivan för att ge dem till Chrille. Skönt, nu hittade jag även låset till skåpet i ryggan.

Dags att träda in i badet och vad väntar oss där? Jo en överfull bassäng, vi går bort till stora bassängen, men där är det stängt och det var bara att traska tillbaka till den mindre. Vi hoppade i när den största klungan hade kommit en bit på väg. Vad händer då tror du? Jo, vi simmade rätt snabbt ikapp klungan och då får man antingen försöka ta sig förbi, eller ta simtag både framåt och bakåt. Hur kul är det på en skala?

På min åttonde sträcka (200m) fick jag dels en kallsup ocd dels helt slut på syret i kroppen. Började se stjärnor. Insåg att det var ingen idé att ta i mera. Hur ska jag nå mitt mål på 1000 m innan jul? Vill till att min envishet tar överhanden nu... Jag klev upp och gick till bastun istället medan Chrille simmade vidare. Han gör inte mindre än 40 längder, dvs 1 km. Oftast blir nog nån mer längd också.

Vi skilldes åt vid tunnelbanan. Jag hade planer på att byta linje vid Fridhemsplan. Vid Odenplan reser sig min kropp och hjärnan säger till mig att jag ska ta bussen därifrån istället. Ja, ja det är ju trevligare att åka ovan jord. Där fick jag vänta drygt 10 minuter på bussen. När jag sitter där kommer ett SMS från min kompis där jag får veta att han har mitt simkort bland alla tuggummipaket....

Suck var det nån som sa att det varit en lätt dag idag. Inte var det då jag som påstått nåt sånt i alla fall...

Men det är ingen ide att bli irriterad heller, bara skratta åt det hela. Tänka att jaja det var en sån dag idag. I morgon blir det säkert bättre.

Kram till er alla och tack till Chrille som orkar med alla mina kovändningar hit och dit och förvirrade tillstånd lite nu och då.