söndag 26 juli 2009

Åter en helg till handlingarna...


Kan summera även denna helg till de positiva i raden. Har unnat mig själv att ta det lungt, vara ute på promenader och läst massor. Det är en underbar lyx att bara ta helgen som den kommer, utan krav eller förpliktelser i någon form. Att känna att kroppen får bestämma vad som ska hända eller inte hända ger så mycket positiva vibrationer. Det strömmar in ny energi som får ta plats och den behövs för att kunna bjuda på sig själv.

Har alltid tänkt som så, att det man ger ut det får man tillbaka. Ger man godhet och kärlek får man det till sig också. Likväl som om man ger det som är negativt, kommer det tillbaka. Har medvetet experimenterat i ämnet och kan bara konstatera att teorin håller. Nu undrar du varför jag vill testa detta, när så många läror säger samma sak? Ja, det är ju så att vi människor behöver själva få erfarenheterna, det räcker liksom inte att andra gått igenom detta innan och kan intyga.

Såg en DVD som heter The Secret och som handlar om en universiell lag, Lagen om attraktion. Det handlar om att ändra sitt tänkesätt från negtiva tankar till positiva. Istället för att oroa sig över alla räkningar, ska man tänka att jag har pengar så det räcker till alla räkningar. Istället för att älta sina sjukdommar ska man vara tacksam för att man har en frisk kropp som skänker en glädje. Med andra ord, tänk positivt som om du redan har allt det där du drömmer om och du kommer att dra till dig detta. Kanske är detta bara humbug, men med det jag lärt mig om universum och människans kraft att kunna påverka, väljer jag att tänka att detta fungerar.

Massor av värme och kärlek till er därute.

söndag 19 juli 2009

Reflektioner över allt och inget...




Har haft en härlig helg, med solbränna i går lördag, grillfest och vin på kvällen samt en riktigt slödag idag. Slöheten kan bero lite på alkoholen igår, inte så mycket på mängden som sådan, man att jag tydligen inte tålde så mycket. Jag menar 3 glas brukar ju inte vara några problem, men idag var jag däckad.

Har suttit och kollat på mina bilder i datorn och levt mig tillbaka till olika händelser. Det var hur kul som helst. Skönt att ge sig själv den tiden. Brukar vara duktig på att ge mig själv tid att bara vara, vilket är en förutsättning att klara av vardagen som jag ser det.

Mina bilder skildrar massor av händelser av olika slag. Det är allt från resor till vardagliga skildringar. En del har lämnat bestående minnen, andra hade jag totalt glömt bort att jag tagit. Det var spännande vill jag lova. Man tror att man kommer ihåg men det finns mycket minnen som måste tas fram ur gömmorna. :-)


fredag 10 juli 2009

Över för denna gång

Så har då årets semester kommit till sitt slut. Det har varit 3 härligt avkopplande veckor som inleddes med tropikvärme.

Dryga 1,5 veckor med konstant sol, omkring 30 grader och vindstilla fick mig att ta det lungt. Det var inte ens alla dagar jag tog mig utanför dörren, förrän på kvällskvisten. Då gick jag ut på gården och satte mig för att läsa.

Vet du vad, jag behövde detta intensiva för att komma ner i varv. Normalt sett brukar det ta upp till två veckor innan jag varvat ner så pass att jag kan börja njuta av ledigheten. I år började jag njuta redan efter en knapp vecka. Tack värmen och solen för det. När det gått 1,5 vecka kändes det som om jag varit ledig mina 3 veckor redan. Vilken lycka att upptäcka att det faktiskt var lika länge kvar som jag haft redan.

I måndags när jag vaknade med ryck för jag var övertygad om att jag glömt ställa klockan, kunde jag med gott samvete sjunka ner på kudden igen och veta att det dröjer en vecka till innan jag börjar jobba. I morse kom jag på att det faktiskt var bara fredag och inte söndag som jag fick för mig. Alltså ytterligare 3 dagar kvar...

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag verkligen har kopplat av, känner mig redo och faktiskt längtar till börja jobba igen på måndag. Det vet jag inte sist det inträffat, om det överhuvudtaget har gjort det.

Vad har jag nu gjort då, undrar vän av ordning. Ja, förutom att tagit det väldigt lungt har jag promenerat mycket, cyklat lite men framför allt bara funnits till. Läst massor också, kollat TV och vilat. Ätit gott, tagit några öl fast inte så mycket som man skulle kunna tro. Tog en tur ut i skärgården en dag också, skönt med frisk havsluft.

Vill bara avsluta med att säga att detta med semester på hemmaplan är en underskattad företeelse. För egen del känner jag att det är så skönt att slippa stressen och alla måsten med resor hit och dit för att det ska vara så.
Missförstå mig rätt, jag älskar att resa också när jag känner att det är dags för den typen av semester. Men sommarledigheten tillbringar jag gärna här i Stockholm, eller åtminstone i Sverige.