onsdag 26 november 2008

Mmmmmm skönt med lite ledighet

Har nu tagit lite ledigt från jobb och turbulensen på arbetsplatsen. Det är rätt knäckande att behöva säga hejdå till kollegor man jobbat med i många år och även med de som inte jobbat så länge. Det känns så definitivt på nåt sätt. Ens arbetskollegor blir ju lite av ens familj, man umgås ju så många timmar per dygn.

Det kommer att bli skitjobbigt den sista arbetsdagen för året, då vår kökspersonal jobbar sin sista dag. 2-3 stycken av dem har jag jobbat med under de 11 år jag varit i firman. Det kommer att kännas overkligt på nåt sätt. De har ju följt mina matvanor under alla dessa år, de vet vad jag gillar och inte gillar, de vet vad jag tål och inte tål osv osv. De har ju blivit som en surrogatmamma, trots att de flesta är yngre än mig. Med dem har jag kunnat prata om det mesta, glädje liikväl som jobbiga saker.

Fy fasen vad jag kommer att sakna dem!

Men det är ju ett tag kvar och det gäller att njuta av den tid som finns. Visst, vi kan ju ses ute nånstans. Men hur ofta säger man inte det och sen rinner allt ut i sanden. Det är ju trots allt en sak att vara på samma arbetsplats och en helt annan att ses på fritiden.

Att jobba som vi nu gör, under pressen av att det ska försvinna ett antal tjänster och ingen vet säkert vilka det blir (med undantag några få), det tär mer än man kan tro. Alla går vi som i ett töcken, försöker hålla igång arbetsuppgifterna, som ju måste göras, men ingen kan komma och försöka inbilla mig att de jobbar med samma glöd och iver som innan detta började. Ingen är oberörd av detta. På nåt sätt blir det en belastning för oss alla. Ska bli så skönt den dagen vi får veta att nu är det över...

Som sagt jag har tagit en veckas semester och tillbringar några dagar hos goda vänner i Skåne. Ett kylslaget, blåsigt Åhus, men vad gör det. Varma kläder finns ju :-) och massor av värme inomhus. Skönt också med ett miljöombyte.

Önskar er alla som läser min blogg en underbart skön vecka och en härlig första advent om vi inte hörs av innan dess.

Massor av värmande kramar från mig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu ska du bara njuta av livet vännen. Ta för dig av livets goda men ändå inte se till att försumma dig.. Du vet vad jag tänker på..

Kram till dig vännen och njut nu.