fredag 10 juli 2009

Över för denna gång

Så har då årets semester kommit till sitt slut. Det har varit 3 härligt avkopplande veckor som inleddes med tropikvärme.

Dryga 1,5 veckor med konstant sol, omkring 30 grader och vindstilla fick mig att ta det lungt. Det var inte ens alla dagar jag tog mig utanför dörren, förrän på kvällskvisten. Då gick jag ut på gården och satte mig för att läsa.

Vet du vad, jag behövde detta intensiva för att komma ner i varv. Normalt sett brukar det ta upp till två veckor innan jag varvat ner så pass att jag kan börja njuta av ledigheten. I år började jag njuta redan efter en knapp vecka. Tack värmen och solen för det. När det gått 1,5 vecka kändes det som om jag varit ledig mina 3 veckor redan. Vilken lycka att upptäcka att det faktiskt var lika länge kvar som jag haft redan.

I måndags när jag vaknade med ryck för jag var övertygad om att jag glömt ställa klockan, kunde jag med gott samvete sjunka ner på kudden igen och veta att det dröjer en vecka till innan jag börjar jobba. I morse kom jag på att det faktiskt var bara fredag och inte söndag som jag fick för mig. Alltså ytterligare 3 dagar kvar...

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag verkligen har kopplat av, känner mig redo och faktiskt längtar till börja jobba igen på måndag. Det vet jag inte sist det inträffat, om det överhuvudtaget har gjort det.

Vad har jag nu gjort då, undrar vän av ordning. Ja, förutom att tagit det väldigt lungt har jag promenerat mycket, cyklat lite men framför allt bara funnits till. Läst massor också, kollat TV och vilat. Ätit gott, tagit några öl fast inte så mycket som man skulle kunna tro. Tog en tur ut i skärgården en dag också, skönt med frisk havsluft.

Vill bara avsluta med att säga att detta med semester på hemmaplan är en underskattad företeelse. För egen del känner jag att det är så skönt att slippa stressen och alla måsten med resor hit och dit för att det ska vara så.
Missförstå mig rätt, jag älskar att resa också när jag känner att det är dags för den typen av semester. Men sommarledigheten tillbringar jag gärna här i Stockholm, eller åtminstone i Sverige.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter som en mycket trevlig semester du haft.
Min börjar om två veckor och jag hoppas den blir lika avkopplande.