tisdag 27 maj 2008

En helg i skärgården...

Det var med spänning jag åkte iväg för att sjunga och paddla en helg på Idöborg. Blev inbjuden att följa med en dryg vecka innan och tackade genast ja. Det var ju 3 år sen sist så det var inte svårt att bestämma sig.

En timmes bussresa från Slussen till Stavsnäs gick relativt snabbt ändå. Sen en båttaxi ut. På bryggan stod Monica med familj och väntade. Allt var sig likt så långt. "The same procedure..."

Upp till Vita Villan för kaffe och mackor och det praktiska. Inkvartering och samling vid kajakerna en stund senare. Det var en samling förväntansfulla amatörsångare/paddlare som traskade ner till Norrviken för instruktioner. Min första tur var kort men intensiv. Ville inte mer just då. Sen var det ju andra som skulle ut också. Artig som jag är, upplät jag min kajak till nästa...

Det blev lite sång före lunch och mer sång efter lunch. Kunde konstatera att jag betedde mig som jag brukade göra, ville jag inte en sak så skulle ingen annan få mig till det heller. Det blev så att jag hoppade i kajaken en gång till, för en riktigt långtur på över en timme. Snacka om att jag njöt som attan av att glida fram i kajaken. Visserligen kallt som attan i vattnet, vilket kändes igenom skrovet förståss. Men vad gjorde det när solen sken och humöret var på topp hos oss alla.

Vilka vackra vyer det finns, alla dessa öar, kobbar och skär. En del bebodda andra helt kala eller bebodda av fåglar. Skiftningarna i klippornas färger, formade av väder och vind. Det måste upplevas tycker jag för orden räcker inte till att kunna beskriva den gudomliga vyn.

Summan av kardemumman blir att det var en helg som jag kommer att leva länge på och massor av bilder har jag tagit som jag kan njuta av och minnas till.

Tack till er alla som var med och förgyllde min helg.
Tack till Monica för att jag fick följa med.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter som en fantastisk helg du upplevt. Njut av dessa minnen men blicka även framåt för kommande äventyr.

Kram Chrille