söndag 27 april 2008

Nästa avsnitt av mitt nya liv...

Har inte beställt en ny resa, eller flyttat eller nåt annat i den storleksordningen. Men jag har gjort något som var bra för mig själv, även idag.

Var på väg ut på förmiddagen, då jag fick förfrågan om jag ville hänga med på en liten stadsvandring i Gamla stan. Den handlade om Svartbrödra munkarna. Intressant var det.

Men det som var mest givande, var att jag inte tackade nej, utan jag hakade på trots att det skulle bli tillsammans med andra som jag aldrig träffat tidigare. Att jag faktiskt tackade ja för att jag ville gå med. En ny erfarenhet att vara positiv till att träffa nya människor...

Det blev en helt underbar dag och det var härliga människor jag mötte. Efter vandringen blev det lite mat på en uteservering och några öl efter det.... :-)

Kan bara tacka de som var med och förgyllde min dag. Ett speciellt tack till min inspirerande vän Chrille. Det bara sprutar positivism från honom och det smittar av sig på omgivningen.

onsdag 23 april 2008

Min nya tillvaro har startat

I gårdagens blogg fick jag rådet att göra något för mig själv, något som jag uppskattar.
Sagt och gjort, idag slog jag till och beställde en semesterresa...

Den 29 juni sticker jag till Rhodos en vecka. Det blir en härlig avslutning på årets sommarsemester. Det kallar jag att se till att jag själv mår bra. *ler*

Det kommer ju inte att bli den här storleksordningen på vad jag ska göra varje dag, men denna gest idag, är jag verkligen glad över. Rhodos är liksom mitt favoritställe.

Jag började åka utomlands 1982 och då var det Rhodos som blev målet. En kollega och hennes väninna tyckte att vi skulle åka iväg. Vi beställde resan i slutet av januari, resan gick av stapeln 7 okt. Snacka om att vara ute i god tid. :-)

Sen har jag nog varit där 8-10 gånger tror jag, senaste gången var 1993 tror jag eller möjligen 1994. Ska bli så kul att återvända.

När jag väl beställt resan kände jag mig som ett barn på julafton. jag blev helt euforisk av lycka. Det var helt fantastisk vilken lycka jag kände.

Fortsättning följer...

tisdag 22 april 2008

Människan är duktig på att straffa sig själv.


Har gjort en reflektion över hur duktiga vi är på att straffa oss själva för olika saker. Vore det inte trevligt att berömma och se till att man har det bra, i samma utsträckning som kritiken? På något sätt är det alltid lättare att vara negativ, det känns bekant på något sätt, medan självberöm är något fult. Det fick vi lära oss som barn. "Du ska inte tro att du är någon...."

Ska ge exempel på vad jag menar. Jag gillar att skriva, både fiktivt och sånt som är självupplevt. Har en stark längtan efter att detta ska ske mer regelbundet men av någon anledning kommer jag inte igång. Något håller mig tillbaka från att hålla på med det jag gillar att göra. Det var samma med sången, jättekul att sjunga, men jag ägnar mig inte regelbundet åt detta. Då kommer frågan: vad är det som bromsar mig? 

Är det Jante som spökar och säger till mig, att inbilla dig inte att du kan sjunga eller skriva. Glöm det, du kan inte sånt där? Samtidigt är det en liten Thobbe därinne som säger, "jag kan visst!" Denna kamp pågår hela tiden och för att slippa ta ställning för den ena eller andre sidan slutar jag med allt jag påbörjar. Konfliktsrädsla? Ja, kanske det. Eller kan det vara nåt annat som styr? Undrar vad i så fall?

Ska gå en 6 gångers kurs i avslappningsyoga i slutet av maj/början av juni. Anledningen till att jag anmälde mig var att jag vill komma i kontakt med mitt inre för att reda ut varför jag inte unnar mig själv att må bra. Det är något som stoppar mig och det vill jag veta vad det är. Jag har inga som helst problem att berömma andra för det de gör eller för att de är så fina människor de är, men inte mig själv. Detta måste få ett slut.

Ett annat exempel är min diabetes, som jag rent logiskt vet och förstår att jag kan hålla i schack och till och med kanske bli av med genom rätt kost och motion? Vad gör jag, jo jag straffar mig själv genom att inte ta tag i detta. Jag ska inte vara frisk, säger en del av mig där inne. Du förtjänar att ha sjukdomar.

Ja, ni ser ju själva. Thobbe ska inte alls ha det gott, han ska lida, för det är han värd, inget annat. Men jag ska berätta en hemlis för dig som läser detta. Det ska bli ändring på detta nu. jag ska göra revolt mot den del av mitt inre som bråkar med mig. Den Thobbe-delen ska veta sin plats och den berömmande Thobbe ska få komma fram och ta plats.

Har en god vän som ger mig inspiration till detta nya tänket och det värdesätter jag enormt. Tack, Chrille för att du inspirerar mig!


söndag 20 april 2008

Årets första cykeltur...


Igår, lördag 19 april detta nådens år 2008, tog jag min första cykeltur för året, totalt otränad. Tanken var att jag skulle cykla från Solna via Vasastan, Universitetet via Frösundavik och hem igen.

Nyinflyttad som jag är blir det lite fel i navigeringsförmågan. :-) Cyklade mot Råsunda och gjorde ett par rundor på samma sträcka, sen kom jag till Huvudsta. Samma visa där runt runt...

Närmade mig en avfart till Hornsberg, då tänkte jag att det är väl onödigt att cykla via Kungsholmen när jag ska till Vasastan. Vad hände? Precis... Cyklade runt i cirkel och kom tilbaka till samma avfart....

Nu tog jag vägen via Kungsholmen i alla fall, cyklade över till St:Eriksplan och gjorde om samma fadäs, hamnade på samma sträcka igen. Det roliga just där är att jag gör samma varje gång jag cyklar just där...

Men till slut kom jag i alla fall rätt och kunde fortsätta min färd runt Brunnsviken. Det var inte världens skönaste väder, men jag njöt i alla fall. Stannade i Bergshamra och käkade en pizza, innan jag fortsatte mot Frösundavik.

Ja, inte var det slut på felnavigeringen för det. Nu vet jag ju vilket håll jag ska mig från Frösunda för att hamna i Solna centrum, men lyckades cykla fel vid Ballongberget ändå.

Kontentan av hela cykelturen är att jag fick massor av så kallade De Ja véu (ursäkta stavningen) upplevelser. Hade ju faktiskt varit där tidigare...

Hur som haver det var en underbar tur, trots domnade axlar, kramp i lår och vader och ett blodsocker som spökade hela tiden. Tur att jag hade vatten med mig i alla fall...

Turen tog allt som allt dryga 4 timmar. Idag söndag ska jag ta en promenad, får väl se hur långt det blir.

lördag 19 april 2008

Våren verkar ha kommit


Finns ingen årstid jag älskar så mycket som våren, men samtidigt smärtar den...

Under den mörka årstiden umgås man med andra, gör roliga saker som att gå ut, teater, bio osv osv. Sen kommer våren och folk har så mycket annat att hitta på, de har sina lantställen, planering av semester osv och tiden för umgänget är inte lika stort. Det smärtar. Kommer osökt att tänka på Boyes dikt, Visst gör det ont när knoppar brista. Det är inte bara aspekten med kärleken man kan lägga in där. Vänskapen är också en stor del av livet och den sätts på prov under denna årstid. 

MEN, det finns mer positivt under våren och det överväger allt annat. Att se hur allt börjar knoppas och blomma ut. De första späda gröna nyanserna som på några dagar bara spricker ut i en kaskad av alla tänkbara och otänkbara nyanser av den färgen. Det är en gåva att få uppleva detta varje år. Att känna hur värmen tar över i luften och se hur alla omkring riktigt blommar ut också. Folk blir gladare och lättsammare, inklusive mig själv förstås. 

Denna vår och sommar ska jag vårda min vänner, nya som gamla och se till att även jag tar initiativ till umgänget och inte bara låter de ta kontakten. Spontana möten över en fika eller nåt är inte så dumt. Man måste inte alltid göra en världsomsegling för att tycka det är värt att träffas.

En trevlig vår och allt gott till er som läser detta.

PS. Bilden visar de japanska körsbärsträden i Kungsträdgården i Stockholm. DS

tisdag 15 april 2008

Väntar och väntar och väntar...

Jag gillar inte att vänta....
Idag ska jag få mina nya persienner installerade och jag sitter här nu och väntar på hantverkaren som ska komma.

Har röjt undan i fönstren så han kommer åt, har satt igång en tvättmaskin och bäddat rent i sängen. Blir så rastlös att jag måste hitta på nåt för att slippa tänka på själva väntandet i sig...

Men snart så kommer han i alla fall och jag kan sticka till jobbet sen.

Ha en bra dag, solen skiner här i Solna idag.

söndag 13 april 2008

Bloggens första inlägg...

En söndag i april 2008, startade denna blogg. 
Regnet trummar mot fönstret, Brolle sjunger i Nyhetsmorgon söndag på TV4 och jag sitter här med huvudvärk igen.

Gör en reflektion över mitt liv... Kan bara konstatera, som så många gånger förr, att jag har ett rikt liv. Har och har haft många svängningar som lärt mig massor. Det är ju min övertygelse att vi lever här på jorden för att lära oss att bli bättre och starkare individer.

Vi får väl se hur ofta jag kommer att skriva här. Har inget krav om någon regelbundenhet, det ska bara bli när jag känner för det.